När Facebook blir pinsamt

Som ni redan vet är tillhör jag den här ”sorten” av människor som älskar allt vad utveckling heter, speciellt det Internet och IT har gett och fortsätter att ge oss. Det har fört oss närmare varandra, trots att vi är så långt ifrån varandra, om ni förstår vad jag menar?
Jag tror knappast att jag skulle ha träffat hälften av de människor (genom speciellt gaming då, eller vad man nu än sysslar med) som jag gjort, utan denna tillgång till hela världen genom några klick 😉

Vad vill jag ha sagt med det här nu då? Det är ju när Facebook blir lite erhm, vad ska man kalla det som beskriver det hela bättre än pinsamt, lite för mycket? Jag själv som jag skrivit i flera tidigare blogg-inlägg gläds åt att människor mår bra, gör roliga saker, lyckas med saker i livet, skriver vad de gör osv. (så länge de inte varje dag skriver ”idag har jag tränat 450ggr och jag lyckades med 7 timmar this and this”
Ni förstår, tjötiga uppdateringar.. det gäller ALLA sorter. Tänk er själva om man skulle skriva varje gång man går ut med hundarna, det är ju något man gör varje dag, allt ifrån 3, 4, 5, eller fler gånger, skulle jag nämna detta tror jag folk kommer att bli något störda på mig. Vi lever i Sverige, lagom är bäst, eller hur?  😉

Vad är då tjötigt? Jag kan bara se till mig själv, min favorit-syssla på Facebook är givetvis att lägga upp bilder samt försöka skapa någon form av diskussion genom att oftast med en nypa ironi samt lite allvar gå ut med någon form av åsikt, det misslyckas oftast då många inlägg försvinner bland alla dessa kattungar folk tycker är så söta haha. Men lite av det är ju också charmen med Facebook 🙂
Detta ämne går att diskutera i oändlighet jag säger bara, mina kära vänner, posta vad ni vill, strunta i om folk skriver något negativt till er eller liknande (oftast är det avundsjuka människor som skriver/mår dåligt över hur glada andra är, ja jag själv hatar när folk skriver hur mycket de tränar, för jag skulle mer än GÄRNA vilja ha den motivationen själv till att träna)! Det är alltid kul att läsa om vad folk gör och hittar på! Glöm bara inte att då och då prata med varandra också 😉

Men ja, varför kalla det hela pinsamt då? Här kommer själva anledningen till att jag ens skriver detta inlägg. Finns det något mer pinsamt än när den här äldre generationen av vänner och bekanta man har på Facebook gör bort sig?! Nej, det är så sjukt pinsamt och man vet inte riktigt om man ska säga något eller ja, låtsas som att man inte har sett något helt enkelt.. När jag skriver gör bort sig då menar jag ju självklart inte medvetet! Utan omedvetet och det får mig att må jättedåligt när jag tänker på det. 🙁
Min egen mamma klickade en gång på en länk där man kunde läsa nyheter som sedan, genom att godkänna tillåtelse av SIN egen Facebook att posta uppdateringar, dvs. reklam till att kunna synas för ALLA dina vänner och att locka fler människor till att göra precis samma sak som min egen mor gjorde.
Detta resulterade givetvis att när hon godkänt denna ”koppling” som vi kan kalla det sedan gjorde ett inlägg i hennes namn och även skrev ”Yvonne Sandblom” gillar denna länk. Länken var ju GIVETVIS en jäkla porrfilm eller ja, den marknadsfördes som en porrfilm av Justin Bieber och Selena. Skitkul tänker ni nu kanske! För precis det tänkte jag också, jag har nog aldrig garvat så mycket jag gjorde då. Men hur kul kan det vara om man inte vet hur man ska lösa det, om man vet att jobbarkompisarna, släkten, vännerna, barnen, you name it. Alla människor man har på sin Facebook kan läsa det och speciellt när det också ser ut som att det är du själv som valt att klicka i det. Nej inte speciellt roligt längre :/

Det är tyvärr det här som gör Facebook så pinsamt, att det är så pass krångligt för människor som är ovana att – speciellt inom datorer – så fort man lär sig att starta datorn vill lära sig att skriva något, för att sedan lära sig att surfa på nätet, för att sedan lära sig mer och mer. Vi unga människor (inte alla) är oftast av denna karaktär, så fort det finns något nytt att lära sig då kör vi igång och lär oss själva för att sedan när man anser sig själv kunna något gå vidare till nästa utmaning! Den äldre generationen jag talar om här är väl främst våra föräldrar och sedan uppåt, de som inte hade datorlektioner i skolan, som inte vet hur en dator är uppbyggd, hur Facebook samarbetar för att på bästa sätt rikta sin marknadsföring och vad som ”säljer” till ungdomar idag. Nej, jag har inga fördomar, det jag skriver nu baseras på egna åsikter, är det rätt eller fel, det kan nog ingen svara på. Är det inte generellt ungdomar som är intresserade av att lära sig mer och mer så är det väl intressen som styr det hela helt enkelt, you get my point atleast!

Det blev en lång text men är detta ett problem då? Ja för många okunniga är det här tyvärr ett problem, ett litet misstag kan resultera i att man istället skiter i att göra det man tänkte och ville göra. Jag tror det finns sååå många människor där ute som skulle vilja använda sig av sociala medier, titta på bilder på sina barn och barnbarn’s på Facebook, läsa deras bloggar osv. Men som helt enkelt inte vågar, detta främst pga. okunnighet.

Känner ni att ni vill ha en enkel redovisning av hur man snabbt och enkelt kan se upp för dessa ”bovar” som jag skrev om tidigare, som speciellt Facebook använder sig av idag kan jag med en liten kort presentation visa hur du själv enkelt kan se över sina egna inställningar och vad du väljer att samverka med för typ av ”appar” och vad de använder sig av för inställningar!  Här kommer den! 🙂

applikationer_för_facebook

Hoppas att ni nu vet lite hur man slipper klicka i massa skit som sedan ska länkas runt till vänner och bekanta! Som vanligt är det bara att kommentera om ni vill säga/fråga något, jag älskar kritik, både positiv och negativ!  Ha det gött i slasken darlingz!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *