ASUS Transformer Pad Infinity

Jag tittade runt på nätet efter lite trevliga julerbjudanden såhär i juletider, som den sanna tekniknörd jag är. Jag besökte en av mina favoritleverantörer för datorutrustning, givetvis Dustin Home och såg att de där kört igång en spännande tävling. Själva tävlingen handlar om att blogga om en viss produkt under 10.000kr.
Jag insåg direkt att det kan verkligen inte bli mer passande än såhär!

Vad skulle man välja för produkt att skriva om då? Jag har ju ett tag funderat på att skaffa mig en surfplatta, men inte hittat ”just den där” ni vet. Den speciella produkten, när man känner att en produkt uppfyller precis de krav man ställer på den. Så efter många timmars läsning av tester och granskningar hade jag nästan gett upp. Jag gav det ändå en ny chans nu inför denna tävling till att försöka finna något spännande. Tittade vad Dustin Home hade att erbjuda under deras kategori surfplattor. Eftersom jag var ute efter en som styrs av det mobila operativsystemet Android fanns det en hel del att välja mellan.. Plötsligt ser jag att ASUS som är ett stort och pålitligt företag inom datorkomponenter även gör surfplattor. Woha! Desto mer jag läser om denna produkt är jag nu helt såld.
Låt mig berätta mer om.. asus_infinity2

(ASUS TRANSFORMER PAD INFINITY TF700T 64GB WIFI)

Som jag skrev tidigare har jag alltid velat ha en Android-baserad surfplatta som har teknologiska specifikationer liknande tex: iPad’s, vilket denna precis har.

Snabb fakta:

  • Storlek / upplösning: 10,1 ”
  • CPU: NVIDIA Tegra Quad-Core @ 1.6GHz
  • GPU: 12 CUDA-Cores
  • Lagringskapacitet / minnestyp: 64GB
  • Anslutningsbarhet: Bluetooth, GPS, WiFi, Micro-HDMI & Micro-USB.
    3G/4G – Inte tillgängligt / men enkelt fixat med Tablet Talk
    (mer information om detta kommer längre ner i texten)
  • Operativsystem: Android Ice Cream Sandwich, uppgraderingsbar till Android Jelly Bean.

När man tittar på hur denna surfplatta eller tablet (som vi också kan kalla den) ser ut, lägger man främst märke till dess snygga design. Chassiet är i metall och finns i färgerna lila eller brons. Själva designen är med deras snygga ASUS-logo i mitten.
Det är en väldigt robust surfplatta med en tjocklek på 8,5mm i tjocklek och väger enbart 598g.

eeepad-tf700-purple-gallery-hero-7

Skärmtekniken som ASUS använder sig av för denna tablet kallas Super IPS LED, vilket är en av de bästa på marknaden idag. Denna surfplatta har även en batteritid på upp till hela 10 timmar. Vilket gör den perfekt för att titta på filmer på resande fot. Är man inte en person som reser utan hellre vill se filmen i soffan kan man med dess HDMI-anslutning smidigt koppla in den till sin TV istället. Vad som även göra denna tablet så speciellt är att den har makalös ljusstyrka så att man även kan njuta av att använda den utomhus en solig dag!

img_section2_display_screen1

 

 

NVIDIA

ASUS Transformer Pad Infinity’s grafik drivs med  NVIDIA Tegra 3 
Med dess quad-core processor på hela 1,6 gigahertz går det snabbt att surfa på nätet, ”multitaska” (göra flera saker samtidigt) mellan appar och program, uppdatera Facebook, eller titta på klipp på YouTube. Att det med denna grafikprocessor även gör det till en fröjd att spela på går ju inte ta miste på i deras marknadsföring! Självklart går det att titta på filmer i HD-kvalité, överallt! 😉

TF700_right_4

För att få tillgång till de senaste spelen, nyheterna och recensionerna kan man enkelt använda sig av NVIDIA Tegra Zone  Det laddas ner som en app och har allt man behöver för sin mobila gaming!

tegra-zone-logo

Surfplattan har även ett dockningsbart tangentbord som går att köpa till. Detta gör det smidigt vid skrivande av långa dokument och e-mails eller helt enkelt perfekt för oss bloggare. Vad som gör detta tangentbord ännu mer attraktivt är att det finns en USB-port och en SD-kortläsare på sidan av tangentbordet. Även surfplattans batteritid utökas till 14 timmar med tillkopplat tangentbord!
Vad mer kan man önska sig?  😉

visual-model

Finns det något negativt med denna tablet då? Jo, enligt de recensioner jag läst är det främst högtalarna som nämns. En del skriver även att dess chassi har relativt dålig kylning. En annan negativ sak jag hittat är att priset på denna produkt är alldeles för högt, då många recensenter jämfört denna produkt med Google’s Nexus 7 som är en av de billigaste på marknaden idag. Skillnaderna  mellan en Nexus 7 och Asus Transformer Infinity är ju förutom storleken (Nexus 7 är som ni också hör 7″ och ASUS Transformer Infinity är 10″) är att Nexus 7 är uppdaterad för Android 4.1 Jelly Bean istället för Ice Cream Sandwich som föregående operativsystem heter. ASUS har nu i efterhand själva gått ut med att de kommer att släppa en uppdatering till Android 4.1 för sin tablet, yey! 😀 Resizable-Widgets-in-Android-Jelly-Bean-4.1

Den sista punkten på negativa saker med denna tablet är dess avsaknad av 3G, något som jag sa att jag skulle återkomma till längre upp i texten. Detta gör det ju rätt krångligt att vara ”mobil” om man inte har tillgång till wifi tex. Jag har dock funnit en lösning till detta ”problem” om man ser det som ett. Lösningen kallas nämligen ”Tablet Talk”, detta är en app som gör att du enkelt kan länka till Android-telefon till din tablet. Du kan använda din telefons 3G eller 4G medan du har din telefon på standby-läge.
Lättare än såhär kan man nog inte lösa detta ”problem”! 🙂

Jag avslutar precis som jag började helt enkelt. Ju mer jag läser om denna surfplatta, desto fler recensioner jag plöjer genom och desto fler av deras egna reklamfilmer jag ser.. Desto mer förälskad blir jag också i den! Den står bara en sak på min önskelista i år, helt enkelt ASUS Transformers Infinity, hoppas att man varit tillräckligt snäll bara! 😉

dustin home bloggtävling
Vi har det senaste inom bildskärmar och projektorer. Besök oss på nätet idag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *