Practice like you’ve never won, perform like you’ve never lost

Ikka_love2

Så vad har hänt sedan Maj typ?! 

Har hunnit med att fylla år en sväng. Träna nya saker för Ikka i lydnaden. Starta Thiva i Avancerad klass… Precis! Thiva och jag tävlar på i Avancerad klass då ja. Än så länge har vi två kvalificerade resultat men snurrar oftast ihop något vid varje tävling som gör att det dras ordentligt med poäng, framförallt dessa 10p avdrag. 
Vi har hunnit med att ha våra Rallylydnadstävlingar på vår klubb. Vilket har varit skitkul, men man är verkligen totalt slut efter en sådan dag! Nu senast den 19 sep var vi och tävlade i Vadstena. Superkallt, men så roligt! Thiva var sååå jäkla duktig och som ni kan se på filmen skötte hon sig toppen. Här fick vi dock 3 x 10p avdrag. Dels för att jag vill ha henne till att snurra vilket hon inte gör och jag sedan struntar i det. Sedan backar hon snett eftersom jag visar totalt fel. Det sista fick vi för att hon sätter sig typ framför mig istället för att sitta högerfot efter ”framför”. Men men.. Med 30p avdrag för mina fel och 3p avdrag Thivas egna fel är jag nöjd. Vi vet ju vad vi behöver träna på och ärligt talat trodde jag inte alls att vi skulle fixa att köra Avancerad klass överhuvudtaget. En hund som är sååå inkörd efter 7år på vänster sida, hon fixar det här som en dans. Lite mer träning bara så. 
Här kommer filmen från senaste tävlingen i Vadstena. 

 

”Vilken kontakt, skitsnygg runda, mycket glatt och trevligt ekipage”

Thiva_love2

För Ikkas del, som just nu löpt, har träningen gått väldigt mycket framåt. Vi har tragglat på en del med ettans moment och har också börjat på helt nya grejer. Har införskaffat mig en snygg ruta! Har även påbörjat skiften i fjärren och tränar allmänt mycket avstånd. Detta enbart för att det inte ska bli något konstigt för henne att vara en bra bit ifrån mig. Har även jobbat på att hon ska lyssna på vad jag säger. Inte ”förvänta sig” vad som komma skall. Detta passar Ikka perfekt då hon håller sig pigg och alert och förväntansfull inför varje moment!
Vi hade nu i för några veckor sedan KM på klubben. Det var Agility, Lydnadsklass 1 och Rallylydnad som gällde. Thiva och Ikka var anmälda till sina vardera grenar och men också till ”varandras” grenar för att kolla läget lite, mest för en rolig grej för min del då 😉
Först ut var det lydnad. Thiva fick vara med och börja sin platsläggning. Det gick som förväntat väldigt bra, inga konstigheter. Men lydnaden är inget för mig och Thiva.
I rallyn kom vi dock på delad andra plats! 🙂 Wiho! 

Sedan var det alla tikars tur i lydnaden då ja (ja Thiva fick agera hanhund innan haha). Ikka i löpet, det här kan gå hur som helst tänkte jag några gånger. 
Men hon låg så jäkla snyggt! Vi fick en 9 pga. mitt nervösa DK med ”stanna”.. 
Resten av programmet flöt på som jag vet inte vad! Vi har alltid lite ofokus i början av linförigheten, så ska jobba på bättre i början. Kan ju alltid skylla på att hon var löp-nosig 😉
Men känslan var grym! Jag kunde slappna av tillsammans med henne och det kändes som vi gjort det här en miljon gånger! 🙂
Poängen blev följande;

 • Platsliggande –       9

 • Tandvisning –         10

 • Linförighet –           6

 • Läggande –           9,5

 • Inkallande –           10

 • Ställande –             9

 • Apportering –         10

 • Hopp över hinder –  9

 • Helhetsintryck –     9 med kommentaren ”Trevligt ekipage, finslipa momenten, bra utfört”

  Totalt: 173p och en 3:e placering ! 

  Duktiga hundar alltså!
  En hund som 3:a i lydnaden och
  en annan på delad 2:a plats i Rallylydnaden <3

ikka4

Practice like you’ve never won,
perform like you’ve never lost

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *