Liten uppdatering!

Tävling i Tranås, som vi redan var anmälda till innan vi tog vår RLD F – titel så lika bra att se det mer som träning, se om det är någon större skillnad när jag ”kanske” inte är lika nervös. 🙂

Upp tidigt till ett regnigt och kallt Tranås. Brukshundklubben låg mitt ute på en golfbana, riktigt häftig brukshundklubb faktiskt, stora planer och trevligt folk! Man märkte inte ens att Rallytävlingarna samkördes med en lydnadstävling, så stor plats hade klubben!
Här är banan i vår första start. Banvandrignen kändes väldigt bra, förutom att det var något halt vid svängarna i spring.
Här är banan;

DSC_0175

 

DSC_0150 Thiva kändes inte helt med mig när vi gick in på banan, första momentet var väldigt segt och jag kände knappt igen min fröken. Här både tittade hon runt sig och nosade, något som hon ALDRIG tidigare har gjort!
Men när hon sedan i andra momentet fattade att det var Rally vi höll på med sken hon upp som en liten solstråle och körde på som sjutton! 😀

Nos1 Sen1 på första momentet som var ”Sitt – 1 steg fram sitt”.
Oro1 på ”Sitt, Stå, Gå runt” – Vilket är väldigt lindrigt med avdrag med tanke på hur fult det momentet ser ut! 😉
-1 poäng avdrag på helheten då hon börjat tränga en hel del sedan vi började träna in högerhandlingen.
I det hela var jag väldigt nöjd! 94 poäng och en 5:e placering ! 🙂DSC_0173

Sedan var det dags för bana nummer 2. Det kändes helskumt att efter sin prisutdelning ladda om för att köra igen! Men banvandringen kändes bra, väldigt konstigt dock att även denna bana inte innehöll en endaste sitt framför. I princip en bana gjort för snyggt fotgående, inte mig emot alls dock. DSC_0181

Vi hade nästan samma startnummer som vid förra tävlingen och nu skulle vi ladda om för att köra denna bana. Försökte få med mig en rätt trött Thiva så gott det gick. Det var både kallt och hon hade varit med mig ute i princip hela dagen och tittat på tävlande samt väntat på prisutdelningen.
Vid snurren så förstod hon inte alls vad jag menade. Visade två gånger men hon tog det inte ändå. Här fick vi både Sen1, FF1 (stannar) och FelÖ (snurrar ej). Struntade i detta och gick vidare. Vid skylt nummer 11 fick vi Bris1, förmodligen för att hon inte tog mitt kommando att flytta sig utåt ordentligt.
Sedan kommer vi till det som förvånade mig mest. På skylt nummer 15 som var ”Sitt, sväng vänster, 1 steg, sitt” så fick vi FelÖ (sitter ej)! Jahaja, fröken har helt enkelt fuskat i sitt sittande, något som jag aldrig såg.
Det hela resulterade i -25 för momenten och -2 för helheten. Vilket blev 73 poäng.
Kommentarer; ”Fin bakdelskontroll, bra tempo. Trevligt ekipage. Helhet = studs”
De där kommentarerna betyder mer än höga poäng! <3

DSC_0184

Nu har vi iaf prövat på att tävla i en dubbeltävling och jag vet mer hur Thiva reagerar på detta och att hon förmodligen ska vila mellan tävlingarna för att spara in på energi för att vara i bäst form! Nu får vi helt enkelt se om vi skall köra någon mer fortsättningstävling. Det lutar isf åt att det blir i en inomhushall i Sävsjö, men jag måste få åka dit och träna en gång först isf. Thiva har aldrig tränat inomhus knappt, vi har alltid i alla väder kört utomhus, eller i ridhus! 😛

Det känns även som att vi är ”klara” i fortsättningsklassen, visst har vi vissa moment som vi ska finslipa på, men det känns även som att vi behöver lite större utmaning. Dels för min egen skull i vår träning men också för att inte ”tappa” det här vi byggt upp under sommaren och hösten med alla tävlingar.
Tanken är iaf att börja nöta in momenten nu under vintern och sedan till våren (om jag kan hålla mig) starta i avancerad klass! 🙂

Mina lydnadstankar med Ikka kommer förhoppningsvis i ett inlägg för sig snart! 😉
Nybörjarbanan!DSC_0151

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *