Tävling i Smålandsstenar !

Som vanligt en månad mellan mina inlägg, men det ska bli bättre! Jag lovar! 🙂

I söndags gjorde vi vår andra start i Fortsättningsklassen! Det gick bra, men det kändes inte lika bra som förra gången. Under vår kurs har vi fått bra med träningstips och idéer på hur vi ska träna och vad vi ska träna på.
Något jag gjort under ”snurr under gång” är att jag stannat och visat en snurr. Eftersom det heter just ”under gång” måste jag lära mig att gå samtidigt som jag visar detta, vilket har skapat en hel del förvirring hos Thiva. Nu försöker vi helt och hållet träna om momentet och givetvis var det med i söndags. Försökte två gånger att med att visa men ville inte förvirra henne alldeles för mycket så struntade helt och hållet i det istället.

Hon studsar fortfarande väldigt mycket under tiden vi går, visst får hon vara glad men det dras alldeles för mycket på hennes koncentration när hon göra sina studs, så nu ska vi försöka jobba bort dem utan att ta bort glädjen hos henne. Denna domaren gav oss Bris -3 vid varje studs istället för Fys -5. Så det kostar tydligen poäng att vara för glad i denna sporten! 😛

Överlag kändes det sådär faktiskt, tror vi (läs jag) är så inställda på att vi håller på att tränar om och in nya moment att det inte känns som om vi är helt klara för att tävla.
Men det hela resulterade i 80 poäng så helt klart bra tävling ändå!
Men det är iaf alltid nyttigt och framförallt roligt att komma iväg och tävla på andra ställen. Annars hade vi inte fortsatt! 🙂

Nu har vi en tävling inbokad på söndag i Borås. Ska göra det bästa av tävlingen och inte tänka att vi inte klarar momenten, det är faktiskt inte hela världen om något moment inte sitter!
Efter den tävlingen ska jag utvärdera oss och se hur vi ligger till tränings- / tävlings-mässigt. Vi ska fokusera på att verkligen jobba in de skyltar vi har problem med eller det som drar ner poängen för oss. Det skulle vara roligt att komma över 81 poäng någon gång! Så det är vårat mål fram till vår dubbel-start i Tranås den 25e okt! 🙂
Även om vi tar vårat 3e kvalificerade resultat så tror jag vi väntar ett tag till att flytta upp oss. Det är verkligen dags att se till att ALLA moment sitter perfekt nu!
Jag måste bara få berömma Thiva något otroligt. Att som 7år gammal hund starta sin tävlings-karriär med bravur! Hon sköter sig dessutom exemplariskt på tävlingar. Jag har med mig en stol och en koppel-skruv som jag sätter i marken och där sitter hon medan jag går banvandring, hälsar på folk och tittar på de andra tävlande, hon bara väntar så snällt på att det ska bli vår tur! Aldrig sett en hund som är sååå taggad på Rally-lydnaden 😀

Tack snälla Sanna för att du filmade oss! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *