Debuten i Skara

We did it !

Debuten i fortsättningsklassen gick ju finfint! Jag som för typ exakt 23 dagar innan denna tävlingen började noja över ”vad ska jag göra nu?” ”ska jag köra mer i nybörjare..?” ”Men vi kan inte gå upp en klass, Thiva kan inte hoppa”
Japp, några dagar senare efter att jag testat hoppet på 40cm från flera håll efter bra uppvärming insåg jag att det inte alls är några problem, så anmälde jag mig till fortsättningsklassen och sedan var det bara att börja nöta nya skyltar. Den enda skylt vi har provat var att snurra som inte alls är några problem för Thiva. Vi har de senaste veckorna fokuserat på en eller två skyltar i princip, sedan bara kört genom de andra lite för att få in känslan. Thiva har redan ett snyggt fotgående och det vi tränat mest är att vända sig, sitta, stanna, gå runt osv. Vilket var skönt då det i fortsättningsklassen är mycket just sådana skyltar. Senaste veckan har vi lagt största möjliga fokus på ”Stå – Gå runt”.. Oh herregud vad vi tränat! DSC_0060Nu vart jag ju lite snopen då vi fick 79 poäng i denna tävling! Som alltid ska ni få en redovisning av våra ”missar”.

– 1p (bris) på skylt nummer 2 – Halvsittande / mellan sitt & ligg
– 3 poäng (fys1) skylt nummer 7 – Studsar
– 3 poäng (fys1) skylt nummer 8 – Studsar
– 3 poäng (fys1) skylt nummer 12 – Studsar
– 1 poäng (sned1) skylt nummer 15 – Sitter snett
– 10 poäng (felö1) skylt nummer 15 – Dubbelt sitt

Kommentar;  ”Försök träna bort hoppandet! Annars bra attityd hos hunden!”

Japp, visst var listan av fel vacker denna gången också? Bris på sitt och ligg har vi problem med, då jag inte tränat det sedan vi upptäckte det på vår förra tävling, kommande träning ska bli snabba sättanden och lägganden. De SKA vara ordentliga också.
Studsandet kommer när hon är övertaggad, dvs. vi inte har kört på ett tag. Denna gången startade vi som nästan sista ekipage och då har hon förmodligen legat och laddat på sig en hel del. Ska prova att köra mer uppvärmning till nästa tävling och se om det blir någon skillnad. Hon är ju bara jäkligt glad så jag försöker ju att enbart belöna när hon inte hoppat, men så fort jag råkar säga lite för mycket glada kommandon studsar hon! 🙂
Sitter snett är ENBART mitt fel, står för nära skylten och hon vågar förmodligen inte komma intill ordentligt för att få plats med rumpan, det skulle jag ha tagit.. MEN istället så väljer Evelina att helt omedvetet om dess konsekvenser säga ”sitt fot” när hon i princip redan satt sig och får därför denna 10’a minus IGEN, alltid mitt fel! Satan vad jag ska dra ner poängen för oss på våra tävlingar! 😛

Thiva är bäst <3DSC_0046

Men men, den som säger att man måste öva på att tävla hade helt klart en stor poäng i det! Kan faktiskt inte sluta att tävla nu. Inte för att jag tänkt det direkt, men trodde inte vi skulle komma hit så snabbt. Rallyn är otrolig bra att påbörja en officiell tävlingskarriär med sin hund. Inte för att sporten är enkel, för det är den verkligen inte, jag tycker vi tränar mycket och har alltid något nytt att träna på efter varje tävling. Men gillar Rallyn också för att det är en sådan avslappnad stämning. Vilket givetvis håller på att ändras, det syns mestadels på kommentarer man läser på Facebook. Personer som börja störa sig på andra, anklaga domare, i efterhand komma med att domaren dömt fel på vissa situationer osvosv. INTE OKEJ!

Summan av denna tävlingen är iaf att nu har jag nått mitt mål med Thiva! Detta var faktiskt mitt mål med att börja tävla, det var att ta oss till fortsättningsklass för att ”kunna träna och tävla”” utan det där jäklars kopplet! Vi gjorde det! 🙂 Det roliga är ju att istället för att relaxa tänker jag fortsätta och tävla, mot nya mål! Bästa av var ju att domaren på tävlingen sa att ”det är först i avancerad klass ni kommer att märka en stor skillnad i denna sporten” HOHOHO Vem vill inte fortsätta uppåt när man hör något sådant?

Låt oss se vad man har för stora förändringar i Avancerad klass !

skicka_hinder

Sitt och skicka över hinder tror jag inte är några större problem, förutom att vi måste träna upp hindersug, vilket denna hund INTE har!
steg_bakåt

Tre steg bakåt, betyder att hunden i fotposition tillsammans med dig ska backa tre steg bakåt. Herregud, jag har en hund som knappt kan stå still utan att vända sig om. Men detta är så lockande träning !helt_om_mot
Helt om mot varandra, precis som det låter, man går och vänder jag mot hunden och hunden mot mig och därför byter man också sida när vi båda vänt om. helt_om_från
Helt om från varandra, precis som i förra skylten fast tvärtom 😉 När man vänt ifrån varandra hamnar man även här på ”andra sidan”.sidbyte
Sidbyte framför. Precis som de föregående skyltarna redan har skvallrat så introduceras HÖGERHANDLINGEN! Shit vad häftigt. En hund som i sju års tid alltid gått på vänster sida. Det här blir häftigt! 🙂honnörenHonnören, är precis vad honnören låter som. Precis efter målgång går ekipaget till den anvisade honnörs-platsen som är i anslutning till själva banan. Här är hunden kopplad bredvid eller framför sin förare och sitter eller ligger, vilket domaren bestämmer. Här bedöms ekipaget av en domare under tiden som det andra ekipaget går sin bana. Alla som tävlar i samma tävling utför honnören på samma sätt!
Vi övar redan nu! Hon sitter eller ligger och tittar på ekipage som går på banan. Givetvis kommer man ju att stå närmare. Men tror ändå detta skulle vara ett av våra ”minsta problem” så att säga 😉

Får träna mer imorgon, huvudsaken är att hon gillar, och det kan jag verkligen säga att hon gör! 🙂

Puss & kram

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *