Hundträningen??

Jaha som vanligt ett tag sedan det blev något skrivet här.. Det blir ju så när man tänker ”jag skriver en annan dag och då skriver jag med ALLT” istället före lite hela tiden! Hur går träningen då!?
Träningen går bra, Ikka och jag fick två sköna avslutningstillfällen med vallning, där hon både la sig i balans och höll avstånd samt tog åt sig av mina kommandon. Vi fick även köra lite nya träningsmetoder i fållan så vi tränade på att det är mina kommandon hon ska gå på, inte bara flytta sig för att hålla balans med mig. Skönt att allt funkade de sista gångerna på vår kurs! Nu har vi en mindre paus (mindre heter det eftersom JAG inte kommer att klara en speciellt lång paus) för att sedan se hur vi ligger till efter sommaren. Men jo, vi kommer väl att valla ändå, när tillfälle ges och jag känner att både hon och jag har landat lite efter några veckor ifrån fåren. Det gör henne nog bara gott då vi har kört på rätt bra sedan vi började i höstas! 🙂

Just nu jobbar jag fortfarande mycket med stadga, lydnad och passivitet i vardagen och det har gett resultat. Det känns som hon är tryggare med sig själv och har lättare att koppla av. Vi har även dragit ner en hel del på träningarna, hennes huvud är för mycket ”någon annanstans” så då kan vi lika väl strunta i att träna in lydnadsmoment, och istället klickar vi tricks!

Mest träning får nu Thiva för imorgon är det *dududu* avslutning på vår Rallylydnads-kurs OCH tävling! Är sjukt taggad, så taggad att jag anmälde oss till en officiell tävling nu i slutet av Juni, som jag skrivit tidigare, ALL form av tävling eller träningar någon annanstans än på klubben/hemma är en seger för oss! Så det ska bli riktigt spännande att debutera en officiell tävling för första gången, trots att man tränat hund i över 13 år och ännu längre haft ett hundintresse har det aldrig blivit någon sådan tävling för oss!
Thiva löper ju dock, så går det åt helvete imorgon har jag ju alltid nåt att skylla på, haha! 😀

Thelma har fått semester och ligger mest och göttar sig i solen! Förutom när det gäller bad! Då blir hon en liten puppy igen och springer som om inget kunde stoppa henne! <3 <3 <3 _DSC9602 _DSC94477 _DSC9356 _DSC9513

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *