Helgens träning

Helgens träning börjar ju redan på torsdagskvällarna för oss, då åker jag ut till brukshundklubben för att gå kurs med Thiva i rallyn, oftast hinner jag att träna Ikka en stund innan, alltid smidigt att kunna träna flera hundar när man väl är ute på plats. Känns som man får mer gjort där än hemma i trädgården.

I rally-lydnaden går det framåt en hel del och på senaste tiden har det gått mycket bättre än vad jag kunnat tänka mig, jag börjar känna mig mycket mer säker på alla skyltarna och Thiva förstår de flesta. Vi fick i uppgift att köra utan koppel på träning sist, en hel bana och det kändes sjukt bra! Sen så ska ju det där jäkla kopplet ändå på tillslut iaf, så det är bara att träna med det på. Är riktigt taggad inför sommaren och börjar känna mig mer och mer säker på Thiva och våra moment, sen är det givetvis flera moment som måste sitta bättre, men jag har förhoppningar! _DSC6482

Ikkas träning går framåt den också. Kan dock känna att vi behöver mer störningsträning, visst att jag själv har två hundar till att ta till vid träning, men det blir inte samma sak att kommendera 3 stycken samtidigt som att hålla sig till en vid träningen. Vi är på väg dock och jag har lite större planer framåt för damen. Men än så länge så jobbar vi på med varje moment och finslipar på dem. Det vi jobbar mest med är som alltid linförigheten, idag tappade hon fokus och tuggar gräs?! Iof var det varmt också men vi tränar i alla väder, även om det så bara är några moment så ska vi klara ut allt!
Är det någon som har tips för att öka uthålligheten under linförigheten får ni gärna kommentera! Vi är öppna för förslag!

Igår blev det spår för Ikka, la ut 4 korta pinnar och en lång som avslutning, hon har dock ännu inte fattat att det är just pinnarna vi letar efter, kanske inte så konstigt eftersom vi enbart kört en gång tidigare. Jag fick henne iaf att markera på några av pinnar och de andra tog hon upp och kom till mig med. Nästa plan är att backa lite i vår träning med pinnar, att gömma dessa mer i djupare terräng och befästa plockandet med klicker, sedan i spårandet ska det vara kortare spår med enbart pinnar (har använt leksaker innan), så får vi se om poletten trillar ner där! Hon är jäkligt intensiv och snabb i sitt spårande att hon gärna slarvar, detta ska vi försöka att få bukt med på en gång tänkte jag också! 🙂

_DSC6580Thelma fick vara med på vår fortsättningskurs idag och har sovit i trädgården hela eftermiddagen sedan, det tar hårt på en att bara hålla kolla på alla hundar som rör sig på planen.

_DSC6489
Överlag var det positiv träning, speciellt då man själv känner sig peppad till nästa träning och redan har flera lösningar i huvudet på problemen vi stöter på!

Avslutar inlägget med en bild på Ikka’s ”normal-läge”!
Varför nöja sig med en när man kan ha två!?

_DSC6413

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *