Dags för uppdatering igen!

Imorgon är det visst en månad sedan jag uppdaterade här, hihi. Får väl försöka sammanfatta lite vad som hänt/händer i livet, så hoppas jag att jag har några följare kvar! 😉

Jaha vad händer hos mig själv då? Jobbar, jobbar och jobbar, har ju egentligen ett vikariat på 5 olika dagliga verksamheter här i Nässjö, för några veckor sedan var jag bokad på 4 av de 5 och då var jag inte bokad på ett ställe om dagen utan jag verkligen for och flängde omkring, det är otroligt roligt arbete och jag skulle aldrig fortsätta om jag inte gillade det! 🙂 Dock har det ju senaste tiden blivit minimalt med pluggande, att jobba heltid (som det varit senaste månaderna) och sedan plugga på heltid funkar inte, har nu trappat ner på pluggandet och kommer att läsa igen mycket i sommar och nu under tiden jag jobbar mindre.

På kvällarna och helgerna är det givetvis hundträning som gäller.
Kan sammanfatta lite utefter varje hund och vad vi sysslar med.

– Thelma – 
Thelma den gamla damen vill jag inte utsätta för alldeles för mycket hopp/spring/lek eftersom hon är sååå stel i benen dagen efter, hon är just nu med som kursledar-hund på min och Maria’s fortsättningskurs! Det är riktigt roligt att ha hand om 8 duktiga och framförallt intresserade hussar och mattar och deras fyrbenta vänner. Än så länge har vi gått igenom klicker-träning, belöningar, kontakt, koppel-övningar och nu senaste gången fick de en föreläsning om lagar, regler och försäkringar. Vi har några gånger kvar så jag hoppas de ska vara nöjda efter kursens slut!  🙂

_DSC5563

– Thiva –
Thiva och jag har börjat en rallylydnads-kurs och jag säger bara ”herregud”. Jag skäms nästan då jag varit en utav de människor som sagt ”pfft rallylydnad.. har ju tränat lydnad så det ska väl inte vara någon svårighet”. Nejdå, men då har jag glömt kopplet, alla svåra skyltar, fotgående som byts av med framförgående (emot oss då), sittande i fotposition för att vid nästa skylt sitta rakt framför, för att hela tiden låta positiv och peppande (jag har inga problem här haha), visa med händerna (var riktigt svårt till en början), hålla sig inom markerad plan, inte slå tassarna i skyltar, inte snubbla äver skylt eller koner, inte trampa på hunden och det där jävla kopplet igen!
I detta fall jämför jag med ettans lk givetvis. Men gud vad rallylydnad är roligt! Thiva verkligen älskar det, vi har dock svårigheter med rakt sittande framför, då hon är en så otroligt duktig linförighets-hund, hmm undrar om jag får kalla henne så? 😉

Vi tragglar på och gör våra skyltar riktigt bra, hon har full fokus från det att vår träning börjar tills dess att vi är klara, hela tiden ber hon mer och mer träning och hon är så otroligt givande att träna med. Förstår hon inte, skäller hon! Tänk om alla hundar kunde ha lite Thiva i sig, men så enkelt är inte hundträning! När kursen har avslut är det dags för träningstävling, så spännande!  🙂

_DSC5731

– Ikka –
Detta yrväder till hund, efter löpet blev det en stabilare och mognare hund, men vi är inte där jag vill ha henne än, inte på långa vägar.
Vi tränar just nu vallning och lydnad, det är liksom våran huvudsakliga träning, sen varvar vi av med spår ibland, det var dock länge sedan nu. I vallningen går det framåt, förutom när jag tränar själv nu de senaste gångerna, Ikka är väldigt speciell hund och det är svårt dels för mig som nybörjare inom vallningen att veta exakt när hon ”driver” med mig eller när hon verkligen inte förstår. Men vi är i rätta händer, går nybörjarkurs och har alltid Camilla att vända oss till, så det ska nog bli ordning och reda med denna tösen också, kan säga att hon iaf är riktigt tänd på får, dvs. är får i närheten finns det inget som kan stoppa henne!

I lydnaden tycker jag de små sakerna som jag försökte traggla in som liten valp börjar falla på plats, hon är duktig och intresserad av att arbeta och det är himmel! Hon slarvar dock rätt mycket och har inte världens bästa tålamod, det är ju de bitarna vi jobbar mest med nu, sedan gör vi givetvis de bitarna som sitter också. Skulle behöva en träningstävling för att känna hur vi ligger till i förhållande till ett helt program, åh så lämpligt att vi snart har en i Forserum! haha, herregud…

Huvudsaken är som vanligt givetvis att vi har roligt, och det har vi, att tävla för oss skulle dock vara ett stort framsteg för vår personliga mål, okej mina och mitt självförtroende i hundträningen! 🙂

_DSC5635

 

Här kommer lite andra blandade bilder från senaste månaderna! 🙂

_DSC5615

_DSC5222 _DSC5101 _DSC5104 _DSC5111 _DSC5124 _DSC4348 _DSC3991 _DSC4050 _DSC4078 _DSC4234 _DSC4375 _DSC3885 _DSC3652 _DSC3404

1 reaktion på ”Dags för uppdatering igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *