Jisses!

Idag bar det av till vet. för 1 års vaccination för lilla Ikka som blir 1 år gammal den 9 feb! Herregud vad tiden går!
Det känns som det var några månader sedan hon var såhär liten, tittade på Thiva med skräck-blandad förtjusning och kissade på mattor.. Thelma var hennes största idol och hon hade inga som helst problem med att utforska trädgården på egen tass, tom Thivas leksaker försökte hon sno åt sig några gånger. _DSC1956När jag gick på Segerstad med Thelma tänkte jag just den här tanken extra många gånger.
”Jag behöver lite utmaning, något att jobba med, en hund som inte alltid till 100% beter sig som jag förväntat mig”.
Givetvis med målet att göra det, att kunna bete sig och lyssna, det är huvudsaken!
Det var väl i princip vad man fick också? En liten galen hund med 100% självförtroende och 0% självbehärskning! Men jisses vilka framsteg vi gjort! Vi har otroligt mycket mer saker att jobba med, sånt faller inte på plats över en natt. Men vi har kommit en otrolig bit på vägen och jag är totalt förälskad i denna lilla galning!

_DSC2337
Thelma var en lätt hund att ha och göra med under valp/unghund-stadiet, visst har hon haft sina stunder då jag åkt ifrån brukshundklubben och undrat vad sjutton jag håller på med. Eller kommit hem gråtandes till mamma för att kursledare sagt åt mig att jag måste vara mer dominant mot min hund och helst ska använda strypkoppel..
Thiva tänker jag inte ens kommentera. Det är mammas hund och mammas hundar bara är och blir underbara, tränar gör vi mer nu än vad vi tidigare gjort så där har jag inte så mycket att jämföra med!

Lilla söta Ikka då. Vad ska det bli av denna damen? Just nu har jag lagt mest fokus på vardagslydnad och vallning, som jag skrivit tidigare. Vi har börjat en grundkurs i vallning för otroligt duktiga instruktörer, det är först nu efter all denna tid som vi vallat (sedan hon var drygt 6mån) jag börjar märka att hon faktiskt vet vad hon sysslar med. Mycket larv och lekbeteenden har försvunnit och bytts ut mot en seriösare Ikka. Det märks dessutom på hur mycket tröttare hon blir av att träna. Vi lägger mycket energi på arbete i fållan, där kan man se hennes attityd till djuren och lättare vägleda henne åt rätt håll!
Hon har dessutom dagen till ära börjat att löpa, vilket jag både hoppats och förväntat mig sedan Thiva började för drygt en vecka sedan. 😉
Senaste veckorna har det blivit minimal övrig träning, vilket brukar vara lite tricks, lite spår, lite lydnadsmoment osv. Har jobbat nästan varje dag och sedan plugga på det så hinns tyvärr inte allting man vill göra med! Imorgon blir det dock något/några varv i fållan hos fåren och till helgen blir det äventyr. Får se hur trött hon kommer vara sen!

Thelma fick sin egen beskärda del av träning nu ikväll. Får lite smått ångest då hon alltid varit med mig, visst är hon fortfarande det men hon varken kan eller orkar följa med som Ikka gör och som är så otroligt nyttigt för Ikka att få lära sig. Hon behöver kunna vara utan att ha med de andra två hundarna. Thelma mitt älskade <3
Thiva hon löper ju och då har hon soffan som sin bästa vän! 😉_DSC1822

 

Ett ovanligt flummigt inlägg men så blir det ibland, och det är väl det som är tjusningen med en amatör som skribent? 😉

Vi får se när nästa inlägg blir! Ha det så gott! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *