Fortsättning på listan..

10. Det här älskar hundarna

Thelma – Agility, helt klart överlägset! hon blir en lite större solstråle än vad hon redan är när hon får träna Agility! Annars älskar hon mat, Ahlgrens bilar och ostbågar (ja ostbågarna kommer från en valpkurs när hon ratade allt godis jag gav henne och vår ledare föreslog ostbågar, känner hon lukten av detta sitter hon som klistrad hos den personen som äter det! Ahlgrens bilar vet jag faktiskt inte, jag själv tycker inte om det! :P)
Hon har även en grisleksak hon verkligen DYRKAR.

Thiva – Att kampa med leksaker av tyg. Damen for ut genom altanfönstret som är några meter högt när jag kampade med Thelma utanför. Så mycket älskar hon sina kamptrasor!
I godisväg är det ost och räkor som är favoriten, synd det blir lite dyrt att springa runt med räkor och träna hund 😉

Ikka – Fåååår! Haha, så klart. Hon blir helt tokig när vi är i närheten av får, visst är det positivt men vi tränar stenhårt på att kunna kontrollera sig i dessa situationer med sin höga vallningsinstinkt och att istället lägga energin vid vallningen med koncentration!
Ikka gillar det mesta, hon gillar i princip allt godis, går lika bra med torrfoder som med Schmackos.  😉

11. Det här tycker inte hundarna om

Thelma – Höga ljud, fyrverkerier, skott, skrammel, brödrosten.. ja brödrosten.. Sätter henne aldrig i dessa situationer, nu när det flyttat in en galen valp/unghund här så har hon ändå kunnat koppla bort en del av dessa oljud rätt bra, eller så börjar hon höra sämre, vem vet? 🙂

Thiva – Kilppa klorna.. Det är en hemsk upplevelse. Hon har aldrig gillat det men det har alltid fungerat, sedan klippte en dumkorkadidiot-veterinär klorna vid en vaccination och klippte 5 pulpor på raken.. Där fick det vara nog! Tack!

Ikka – Här vet jag inte något specifikt för Ikka faktiskt, så det är väl bara positivt det. Hon är helt okej med att klippa klorna och tycker det är riktigt mysigt oftast, att duscha är väl ingen favorit sysselsättning men hon accepterar det! 😛

12. Visa en rolig bild på hundarna

_DSC06754
13. Favoritminne med hundarna

Hur svårt som helst ju! De är liksom alltid med mig eller familjen! Speciellt när vi åker iväg! 😉
Roligaste minnet innan Ikka fanns med i i bilden var nog när vi hade avslutning på Bolmsö på klassen. Thiva har knappt aldrig besökt en brukshundklubb, hon har aldrig gått kurs och inte heller varit med på tävlingar dvs. aldrig träffat så mycket hundar på ett och samma ställe. CIMG3926

Annars är det självklart när Thiva & nu lilla Ikka kom hem <3
Thelma blev en extramamma direkt med Thiva och sedan dess har hon alltid älskat valpar!
DSC03406 DSC04626Birka_Thelma Birka_Thelma_bus2

14. Tik eller hane?

Svår fråga! Har själv bara ägt tikar. Men klart man ska prova hane, tror att de överlag är lugnare än tikar i humöret, man slipper löp och skendräktighet, men vad får man istället? En hund hög på testosteron som älskar tikar? Tror faktiskt hane eller tik – frågan går jämt ut och allting beror helt och hållet på individen och vad man väljer att lägga sin träning på. Så nej tik eller hane för min del kvittar, dock har det blivit tik för man alltid haft det och det känns lugnast för alla iblandade här hemma! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *